مقاله درمورد 13 خواص مریم گلی به همراه مضرات احتمالی 2020

0

مریم گلی یکی از گیاهان مفیدی است که در سر تا سر جهان، برای درست کردن غذاهای مختلفی مورد استفاده قرار میگیرد. نام‌های دیگر آن garden sage و Salvia است. این گیاه در کنار گیاهان دیگری مانند گیاه پونه کوهی، رزماری، ریحان و آویشن، متعلق به خانواده گیاه نعنا است. عطر و طعم گیاه مریم گلی بسیار تند است، به همین دلیل باید به مقدار بسیار کمی از آن استفاده کنید. با این حال، انواع مختلفی از مواد مغذی و ترکیبات مهم در آن وجود دارد. علاوه بر اینها، گیاه مریم گلی یک ماده تمیز کننده طبیعی است که به دفع سموم از بدن نیز بسیار کمک می‌کند. شما می‌توانید مریم گلی را به صورت تازه، خشک، و یا روغنی تهیه کنید و از خواص بی پایان آن بهره ببرید. در مقاله امروز قصد داریم شما را با ۱۲ خواص مریم گلی آشنا کنیم. با جیمیتو همراه باشید!

 

با مریم گلی بیشتر آشنا شوید

گیاه مریم گلی حاوی مقادیر زیادی از ویتامین‌ها و مواد معدنی است. یک قاشق چایخوری (یعنی معادل ۰٫۷ گرم) مریم گلی حاوی این مواد است:

  • کالری: ۲
  • پروتئین: ۰٫۱ گرم
  • کربوهیدرات: ۰٫۴ گرم
  • چربی: ۰٫۱ گرم
  • ویتامین کا: ۱۰ درصد از میزان مصرف روزانه
  • آهن: ۱٫۱ درصد از میزان مصرف روزانه
  • ویتامین B6: 1.1 درصد از میزان مصرف روزانه
  • کلسیم: ۱٪ درصد از میزان مصرف روزانه
  • منگنز: ۱٪ درصد از میزان مصرف روزانه

همانطور که مشاهده می‌کنید، تنها مقدار کمی از مریم گلی، ۱۰٪ از نیاز روزانه ویتامین K بدن شما را تأمین میکند. علاوه بر اینها، گیاه مریم گلی که معطر هم هست، حاوی مقادیر کمی از منیزیم، روی، مس و ویتامین‌های A ، C و E، اسید کافئیک، اسید کلروژنیک، اسید رزماریک، اسید اللاژیک و روتین است که همه اینها در تأثیرات درمانی آن مفید هستند است. از آنجایی که مریم گلی به مقدار بسیار کم مصرف میشود، تنها حاوی مقادیر کمی از کربوهیدرات، کالری، پروتئین و فیبر را در اختیار شما قرار می‌دهد.

 

مریم گلی غنی از آنتی اکسیدان

آنتی اکسیدان‌ها مولکولهایی هستند که به تقویت سیستم ایمنی بدن شما کمک میکنند و اثر رادیکال‌های آزاد بالقوه و مضر، که با بیماری‌های مزمن مرتبط هستند را خنثی میکنند. مریم گلی حاوی بیش از ۱۶۰ نوع پلی فنول مجزا است. پلی فنول‌ها که نوعی ترکیبات شیمیایی گیاهی هستند، به عنوان آنتی اکسیدان در بدن شما عمل می‌کنند.

علاوه بر این‌ها، اسید کلروژنیک، کافئینک اسید، اسید رزماریک، اسید الاجیک و روتین که همه در مریم گلی یافت می‌شوند، فواید بسیاری برای بدن شما دارند. به عنوان مثال، خطر ابتلا به بیماری سرطان را کاهش داده، و به بهبود عملکرد مغز و حافظه کمک می‌کنند.

مصرف پروتئین پس از تمرین
حتما بخوانید

نتیجه یک مطالعه علمی نشان داده است که دو بار در روز نوشیدن ۱ فنجان (یعنی معادل ۲۴۰ میلی لیتر) چای مریم گلی، به طور قابل توجهی منجر به افزایش آنتی اکسیدان در بدن، و بهبود سیستم ایمنی بدن شما می‌شود. علاوه بر این، مصرف مریم گلی کلسترول LDL (کلسترول بد خون) را کاهش داده و کلسترول HDL (کلسترول خوب خون) را افزایش می‌دهد.

 

خواص مریم گلی در سلامت دهان و دندان

مریم گلی اثرات ضد میکروبی دارد، به همین دلیل می‌تواند اثر میکروب‌های تقویت کننده پلاک دندان را خنثی کند. نتیجه یک مطالعه علمی نشان داد که استفاده از یک دهانشویه حاوی گیاه مریم گلی، می‌تواند باکتریهای استرپتوکوکوس موتانس را به طور موقت از بین ببرد. این باکتری‌ها به دلیل ایجاد کرم خوردگی دندان بسیار مضر هستند.

مصرف دهان شویه حاوی مریم گلی میتواند عملکرد کاندیدا آلبیکنس، قارچی که ممکن است منجر به ایجاد کرم خوردگی دندان شود را نیز متوقف کند. علاوه بر این، مصرف مریم گلی میتواند عفونت گلو  آبسه دندانی، عفونت لثه و زخم‌های دهان را درمان کند. با این حال، تحقیقات بیشتری برای اثبات این خواص مریم گلی نیاز است.

 

خواص مریم گلی در علائم یائسگی

در دوران یائسگی، بدن شما به طور طبیعی کاهش ترشح هورمون استروژن را تجربه میکند. این مسئله می‌تواند طیف گسترده‌ای از علائم ناخوشایند را در بدن ایجاد کند. این علائم شامل گر گرفتگی، تعریق بیش از حد، خشکی واژن و کج خلقی است.

اعتقاد بر این است که ترکیبات موجود در گیاه مریم گلی، دارای خواصی مانند خواص استروژن هستند و می‌توانند با وصل شدن به گیرنده‌های خاصی در مغز شما، به بهبود حافظه و درمان گر گرفتگی و تعریق بیش از حد کمک کنند.

نتیجه یک مطالعه علمی نشان داد که مصرف روزانه یک عدد مکمل حاوی مریم گلی، تعداد دفعات و شدت گر گرفتگی را در طی هشت هفته کاهش داده است.

 خواص مریم گلی

کاهش قند خون با مریم گلی

معمولاً از برگ مریم گلی به عنوان یک داروی طبیعی ضد دیابت استفاده می‌شود. نتیجه تحقیقات علمی که در این زمینه بر روی انسان‌ها و حیوانات انجام گرفته است، نشان میدهند که مصرف مریم گلی میتواند به کاهش سطح قند خون کمک کند.

نتایج یک مطالعه علمی نشان داد که عصاره مریم گلی با فعال کردن یک گیرنده خاص، میزان قند خون را در موشهای مبتلا به دیابت نوع ۱ کاهش داده است. وقتی این گیرنده در بدن فعال شود، میتواند به پاک کردن اسیدهای چرب اضافی در خون کمک کند، که این مسئله نیز به نوبه خود حساسیت بدن به انسولین را بهبود میبخشد.

نتیجه یک مطالعه علمی دیگر بر روی موشهای مبتلا به دیابت نوع ۲ نشان داد، که چای مریم گلی مانند قرص متفورمین (دارویی که برای مدیریت قند خون در مبتلایان به همان بیماری تجویز می‌شود) عمل میکند.

علاوه بر این، شواهد حاکی از این هستند که اثر عصاره برگ مریم گلی بر روی بدن انسان، شبیه به اثر داروی روزیگلیتازون (یکی دیگر از داروهای ضد دیابت) است و می‌تواند حساسیت بدن به انسولین را بهبود ببخشد.

شرح کامل رژیم آنابولیک از دکتر مائورو دی پاسکواله
حتما بخوانید

با این حال، هنوز شواهد کافی برای اثبات خواص مریم گلی به عنوان یک درمان طبیعی بیماری دیابت وجود ندارد و تحقیقات انسانی بیشتری در این زمینه لازم است.

 

خواص مریم گلی در بهبود حافظه

مصرف گیاه مریم گلی می‌تواند از چندین طریق به بهبود حافظه و سلامت مغز شما کمک کند. به عنوان مثال:

  • مریم گلی حاوی ترکیباتی است که به عنوان آنتی اکسیدان عمل میکنند و میتوانند عملکرد سیستم دفاعی مغز شما را بهبود ببخشند.
  • مریم گلی میتواند از ایجاد اختلال در عملکرد پیام دهنده شیمیایی استیل کولین یا همان ACH جلوگیری کند. استیل کولین در عملکرد مغز و حافظه شما نقش بسیار مهمی را ایفا میکند و در میزان احتمال ابتلا به بیماری آلزایمر هم موثر است.
  • مصرف مریم گلی با دُز پایین در افراد بزرگسال و سالم، میتواند منجر به بهبود حافظه بشود. مصرف دُزهای بالاتر نیز میتواند به بهبود خلق و خو، هوشیاری، و آرامش بشود.

در یک مطالعه علمی، ۳۹ فرد مبتلا به بیماری آلزایمر، در مدت زمان ۴ ماه، روزی ۶۰ قطره یا ۲ میلی لیتر عصاره مریم گلی مصرف کردند. این افراد در تست سنجش حافظه، حل مسئله، استدلال و سایر تواناییهای شناختی عملکرد بهتری داشتند.

 

بهبود کلسترول بد خون با مریم گلی

کلسترول LDL یا همان کلسترول بد خون، فاکتور بسیار مهمی در ابتلا به بیماریهای قلبی است و روزانه جان افراد بسیاری را میگیرد. مصرف گیاه مریم گلی میتواند از تجمع این کلسترول در عروق، و ابتلا به بیماریهای قلبی جلوگیری کند.

نتیجه یک تحقیق علمی نشان داد که مصرف روزانه ۲ لیوان چای مریم گلی، میتواند در مدت دو هفته نه تنها سطح کلسترول بد خون را کاهش بدهد، بلکه سطح کلسترول خوب خون را نیز بالا ببرد.

 

خواص مریم گلی در درمان سرطان

بیماری سرطان یکی از دلایل اصلی مرگ انسان است که در آن، سلولهای بدن به طور غیر طبیعی رشد میکنند. نتیجه چندین تحقیق علمی بر روی حیوانات نشان داده است كه مصرف مريم گلی ممكن است با انواع خاصی از سرطان، از جمله سرطان دهان، روده بزرگ، كبد، دهانه رحم، پستان، پوست و كليه مبارزه كند. این مطالعات نشان میدهند که عصاره مریم گلی نه تنها رشد سلولهای سرطانی را سرکوب میکند، بلکه منجر به مرگ سلول نیز میشود.

با این حال، تحقیقات علمی بیشتری نیاز است تا ثابت شود که آیا مصرف عصاره مریم گلی در بهبود انواع سرطان در انسان نیز موثر است یا خیر.

خواص مریم گلی

مریم گلی و درمان اسهال

مصرف گیاه مریم گلی یک روش درمانی سنتی برای اسهال است. نتیجه برخی از مطالعات علمی بر روی حیوانات نشان داده است که مریم گلی میتواند با آرام کردن روده، به درمان اسهال کمک کند.

 

خواص مریم گلی در سلامت استخوان

ویتامین K که مریم گلی حاوی مقادیر زیادی از آن است، در سلامت استخوانها نقش بسیار مهمی ایفا میکند. کمبود این ویتامین در بدن، میتواند منجر به پوکی استخوان و افزایش احتمال شکستگی استخوانها بشود.

برنامه بدنسازی و غذایی چربی سوزی
حتما بخوانید

 

پیر شدن و مریم گلی

نتیجه برخی مطالعات علمی نشان میدهند گیاه مریم گلی حاوی ترکیباتی است که میتواند از بروز علائم پیری پوست، از جمله ایجاد چروکهای پوستی، جلوگیری کند.

 

خواص مریم گلی در رژیم غذایی

مریم گلی به اشکال مختلفی تولید میشود و به روشهای گوناگونی قابل استفاده است.

برگ‌های تازه مریم گلی دارای عطر و طعم بسیار تندی هستند، به همین دلیل بهتر است که به میزان خیلی کم مورد استفاده قرار بگیرند. شما میتوانید از روشهای زیر، برگ تازه مریم گلی را در رژیم غذایی خود بگنجانید:

  • می‌توانید مقداری از آن را روی سوپ بریزید.
  • می‌توانید از آن به عنوان چاشنی در غذاهای مخلوط استفاده کنید.
  • می‌توانید برای تهیه کره مریم گلی، برگهای خرد شده آن را با کره ترکیب کنید.
  • می‌توانید برگهای خرد شده مریم گلی را به سس گوجه فرنگی اضافه کنید.
  • می‌توانید مریم گلی را با تخم مرغ در املت ترکیب کنید.

 

اغلب آشپزها مریم گلی خشک را به تازه ترجیح میدهند و از پودر یا گرانول آن در غذاهای خود استفاده می‌کنند. شما می‌توانید از روش‌های زیر، پودر مریم گلی را در رژیم غذایی خود بگنجانید:

  • می‌توانید از آن برای مزه‌دار کردن انواع گوشت استفاده کنید.
  • می‌توانید از آن برای مزه‌دار کردن سبزیجات گریل استفاده کنید.
  • می‌توانید آن را در پوره سیب زمینی یا پوره کدو حلوایی بریزید.

علاوه بر اینها، شما می‌توانید محصولات حاوی مریم گلی از جمله چای مریم گلی و مکمل‌های حاوی عصاره مریم گلی را به صورت آماده خریداری کنید.

 

عوارض جانبی مریم گلی

مریم گلی گیاهی بسیار مفید است که معمولا عوارض جانبی خاصی به دنبال ندارد. با این حال، بعضی از مردم نگران thujone (ماده‌ای که در مریم گلی موجود است) هستند. نتیجه برخی از تحقیقات علمی که بر روی حیوانات انجام گرفته است نشان میدهند که وجود مقدار زیادی از thujone در بدن، میتواند برای مغز سمی و مضر باشد. با این حال، هنوز ثابت نشده است که این ماده میتواند برای انسان هم مضر باشد یا خیر.

از این گذشته، مصرف مقادیر زیاد thujone (به میزانی که برای بدن سمی باشد) از طریق غذاها تقریبا غیر ممکن است. با این حال، نوشیدن مقدار زیاد چای مریم گلی یا مصرف روغنهای حاوی مریم گلی (که در هر صورت باید از آن اجتناب شود) ممکن است برای بدن اثرات سمی داشته باشد. به همین دلیل، بهتر است که مصرف چای مریم گلی را به ۳ الی ۴ لیوان در روز محدود کنید.

با این حال اگر نگران اثرات thujone برای بدن خود هستید، میتوانید از مریم گلی اسپانیایی استفاده کنید که حاوی thujone نیست.

 

مقاله درمورد 13 خواص مریم گلی به همراه مضرات احتمالی 2020

تناسب اندام ، لاغری ، افزایش وزن ، برنامه تمرینی ، برنامه غذایی

در حال ارسال
نظرات کاربر
( رای)