مقاله درمورد طرز تهیه لواشک به صورت مرحله به مرحله 2020

0

لواشک یک خوراکی بسیار جذاب با طعم ترش و شیرین است که طرفداران زیادی دارد! لواشکی که در خانه درست بشود، بهداشتی‌تر و لذیذتر است. درست کردن آن در خانه هم اصلا کار سختی نیست. شما میتوانید با میوه‌های مثل آلوچه، زردآلو ، آلو، زرشک، کیوی و غیره، لواشک درست کنید. در مقاله امروز قصد داریم شما را با طرز تهیه لواشک خانگی آشنا کنیم. با جیمیتو همراه باشید!

 

نکاتی در طرز تهیه لواشک خانگی

قبل از اینکه شروع کنید به درست کردن لواشک، حتما میوه‌ها را بچشید و ببینید که تا چه حد شیرین هستند. اگر خیلی شیرین هستند، دیگر نیازی نیست که به مواد لواشک خود شکر اضافه کنید. اگر هنوز کمی ترش هستند، می‌توانید در مراحل بعدی مقداری شکر به آنها اضافه کنید.

یادتان باشد که اگر قصد دارید با انگور لواشک درست کنید، بعد از پخته شدن، آب آن را بگیرید. بعد با استفاده از یک دستگاه مخلوط کن، انگور پخته شده را له کنید.

اگر می‌خواهید بدون فر لواشک درست کنید؛ سینی فر را بپوشانید و تمام روز، جلوی نور مستقیم آفتاب قرار بدهید. البته این روش بیشتر در روزهای بسیار گرم فصل تابستان موثر است.

 

شما می‌توانید با استفاده از ۴ فنجان میوه، تقریبا به اندازه یک سینی فر لواشک درست کنید.

طرز تهیه لواشک خانگی

پرینت

4.5 از 2 امتیاز

طرز تهیه لواشک خانگی

لواشک یک خوراکی از سرزمین فارسی زبانان است و با مزه ترش و شور است که از شیره غلیظ‌شده و قوام‌آمده میوه‌هایی همچون آلوچه، زردآلو، آلو، قیسی کیوی و امثال آن تهیه می‌کنند و همچون لواش آن را پهن و نازک می‌کنند تا خشک شود.
زمان آماده سازی20 دقیقه
زمان پخت9 ساعت
زمان کل9 ساعت 20 دقیقه

مواد لازم

  • انواع میوه‌های تازه، از جمله زردآلو، هلو، آلو، انواع توت، سیب، گلابی، انگور)
  • آب
  • آب لیمو
  • شکر(در صورت نیاز)
  • ادویه‌هایی مانند دارچین و جوز هندی (اختیاری)

دستور العمل‌

  • قبل از هر کاری، میوه‌ها را خوب بشویید. اگر قصد دارید که با میوه‌های هسته‌دار لواشک درست کنید، حتما هسته‌های آن‌ها را بیرون بیاورید و سپس میوه‌ها را خرد کنید.
  • اگر قصد دارید که با سیب یا گلابی لواشک درست کنید، پوست آنها را بگیرید و قسمت داخلی و هسته‌دار آنها را بیرون بیاورید. اگر قصد دارید که با انگور لواشک درست کنید، ساقه‌های آن را جدا کنید.
  • در این مرحله، میوه‌ها را داخل یک قابلمه بزرگ قرار بدهید. به ازای هر 4 فنجان میوه خرد شده، نصف فنجان آب به آنها اضافه کنید.
  • زمانی که آب جوش آمد و شروع کرد به قل قل کردن، درب قابلمه را بگذارید و اجازه بدهید که میوه‌ها برای مدت 10 الی 15 دقیقه (یا در صورت نیاز، برای مدتی بیشتر) روی درجه حرارت کم گاز خوب بپزند.
  • بعد درب قابلمه را بردارید و مواد را هم بزنید.
  • سپس با استفاده از یک گوشت کوب، میوه‌ها را داخل قابلمه له کنید. بعد مزه آنها را بچشید تا متوجه بشوید که باید چه مقدار دیگر شکر، آب لیمو یا ادویه‌جات به آنها اضافه کنید.
  • شکر را آرام آرام و به مقدار کم (هر بار 1 قاشق غذاخوری به ازای 4 فنجان میوه) به میوه‌ها اضافه کنید، تا زمانی که به میزان شیرینی دلخواه خود برسید.
  • آب لیمو را هم به همین روش، و هر بار 1 قاشق چایخوری به میوه‌ها اضافه کنید. اگر دوست داشته باشید، می‌توانید برای بهتر شدن طعم لواشک، مقداری دارچین، جوز هندی یا سایر ادویه‌جات به آن اضافه کنید.
  • همچنان مواد را هم بزنید، تا زمانی که شکر و آب لیموی اضافه شده به طور کامل با میوه‌ها مخلوط بشوند و پوره میوه کاملا غلیظ بشود. (5 الی 10 دقیقه، یا در صورت نیاز، مدتی بیشتر.)
  • در این مرحله باید با استفاده از یک دستگاه مخلوط کند، میوه‌های پخته شده را آسیاب کنید تا به شکل یک پوره کاملا یکدست دربیایند.
  • بعد دوباره طعم پوره را بچشید تا در صورت نیاز، مقداری دیگر شکر، آب لیمو یا ادویه‌جات به آن اضافه کنید.
  • در ابتدا کف سینی فر خود یک لایه کاغذ مخصوص آشپزی (که برای قرار دادن داخل مایکرویو مناسب است) پهن کنید.
  • سپس پوره میوه را داخل سینی فر بریزید. توجه داشته باشید که قطر مواد باید کمتر از نیم سانتی‌متر باشد.
  • در این مرحله، سینی فر را درون فر قرار دهید. سعی کنید از تماس کاغذ پلاستیکی با طرفین اجاق گاز یا قفسه‌های فر جلوگیری کنید.
  • علاوه بر این، مطمئن شوید که پلاستیک خم نشود و روی پوره میوه را نپوشاند. چون اگر این اتفاق بیوفتد، پوره به خوبی پخته نخواهد شد.
  • فر را تا دمای 140 درجه فارنهایت گرم کنید. اگر فر شما دارا تنظیمات انتقال گرما یا همان convection setting است، از آن استفاده کنید.
  • این کار باعث می‌شود که فرآیند خشک شدن پوره میوه و پخته شدن لواشک سریعتر انجام بشود. آنقدر صبر کنید تا پوره میوه به طور کامل پخته بشود و به شکل یک لایه چرم دربیاید، این فرآیند معمولا بین 8 الی 12 ساعت به طول می‌انجامد.
  • زمانی که این لایه چرمی دیگر چسبناک نباشد و در عین حال سطح آن نرم باشد، یعنی لواشک شما آماده است.
  • یک گزینه دیگر هم این است که سینی فر را بپوشانید و تمام روز، جلوی نور مستقیم آفتاب قرار بدهید. البته این روش بیشتر در روزهای بسیار گرم فصل تابستان موثر است.
  • زمانی که لواشک آماده شد، میتوانید به راحتی آن را از پلاستیک کف سینی فر جدا کنید و آن را داخل یک لایه پلاستیک دیگر بپیچید.
  • بهتر است که لواشک را داخل یک ظرف درب‌دار که هوا به داخل آن نفوذ نمی‌کند، و درون یخچال یا فریزر نگهداری کنید.

مقاله درمورد طرز تهیه لواشک به صورت مرحله به مرحله 2020

مقاله درمورد با 17 خواص بادام بر سلامت بدن و مضرات احتمالی آن آشنا شوید 2020
حتما بخوانید

تناسب اندام ، لاغری ، افزایش وزن ، برنامه تمرینی ، برنامه غذایی

در حال ارسال
نظرات کاربر
( رای)